Rutinski trijumf Istanbula, Višća igrao 75 minuta

Prva liga Turske

Rutinski trijumf Istanbula, Višća igrao 75 minuta

Istanbul BB krupnim koracima grabi ka Super ligi Turske, a nova žrtva kluba Edina Višće je Boluspor koji je danas kao gost potpisao poraz rezultatom 4:1. 

Tri od ukupna četiri pogotka viđena su u prvom poluvremenu današnje utakmice. Domaće je u vodstvo doveo Madureira u 26. minutu, da bi prednost samo šest minuta kasnije udvostručio Batdal.

Gosti se nisu predavali, a deset minuta prije kraja prvog poluvremena uspjeli su smanjiti rezultat preko Dimitrova iz jedanaesterca. U drugom poluvremenu trijumf Istanbula potvrdili su Sarp u petom minutu nastavka, odnosno Sokollu pet minuta prije kraja.

Gosti su posljednjih petnaest minuta igrali bez Arslana koji je zaradio crveni karton. Edin Višća igrao je 75 minuta u pobjedničkom timu nakon čega je zamijenjen.

Istanbul je lider na tabeli 1. lige Turske sa 72 boda, sedam više od drugoplasiranog Orduspora.

PTT 1. Liga Turske, 33. kolo:

Istanbul BB – Boluspor 3:1 (Madureira 26., Badtal 32., Sarp 50., Sokollu 85./Dimitrov – pen 36.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.