Ruud Van Nistelrooy pronašao novi angažman
FOTO: EPA

Ponovo u voljenom klubu

Ruud Van Nistelrooy pronašao novi angažman

Ruud van Nistelrooy, legendarni fudbaler PSV-a i Manchester Uniteda, okrenuo se trenerskom poslu.

Holanđanin je u trenersku vode uplovio još 2014. godine kada je prihvatio poziv da bude pomoćnik selektora holandske reprezentacije, a svoje znanje Van Nistelrooy je sada odlučio prenijeti i na mlađe.

Tako će van Nistelrooy u budućnosti raditi u omladinskom pogonu PSV-a gdje će trenirati napadače, a svojim novim poslom je itekako zadovoljan.

"Zaista se radujem novom poslu u PSV-u. Tamo ću moći pomoći mladim napadačima da maksimalno iskoriste svoj potencijal", kazao je Ruud van Nistelrooy u izjavi za holandske medije.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Podsjećamo, van Nistelrooy je karijeru počeo u Den Boschu i još je nastupao za Heereveen, PSV, Manchester United, Real Madrid, Hamburger SV i Malagu. Za nacionalni tim je uknjižio 70 nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije