"S Džekom nisam pričao, a žao mi je ako sam nekog uvrijedio"
Foto: EPA

Senad Lulić za SportSport.ba

"S Džekom nisam pričao, a žao mi je ako sam nekog uvrijedio"

E. Škorić

Senad Lulić je zbog izjave vezane za Antonija Rudigera, stopera Rome, proglašen rasistom.

Lulić je, nakon što se završio meč Lazija i Rome (0:2), za jednu italijansku TV postaju kazao da je Rudiger "neko ko je u Njemačkoj prodavao čarape, a sada glumi fenomena". Nakon te izjave, uslijedile su brojne kritike na račun bh. nogometaša, koji je prozvan rasistiom, ali Lulić ekskluzivno za SportSport.ba otkriva sve detalje.

"Pročitao sam naslove, vidio sam da sam odjednom neprijatelj. Nisam imao namjeru nekoga da povrijedim i ako je ono što sam rekao okarakterisano kao rasističkim vrijeđanjem, onda stvarno ne znam. Žao mi je ako sam povrijedio bilo koga, izvinajvam se zbog toga", rekao je Lulić za SportSport.ba, koji je očito imao neke obračune s njemačkim defanzivcem tijekom meča.

"Pa znate, derbi je takav, svašta se desi, ali uglavnom to rade vruće glave. Ne treba sada pretjerivati, meni je stvarno žao što se digla tolika buka oko moje izjave. Rekao sam to i gotovo, ne mogu sada ništa poreći, ali stvarno mi je žao ako to nekoga vrijeđa".

O samom derbiju, Lulić kaže da su greške presudile u korist Vučice.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Bili smo dobri prvo poluvrijeme, ali presudile su dvije greške u nastavku. Nismo trebali dozvolitida primimo takve golove. Nesretni smo zbog poraza, imali smo drugačija očekivanja", ističe Lulić, a onda se osvrnuo na susrete s Edinom Džekom.

"Nismo danas razgovarali, ni prije, a ni nakon derbija. Možda neko misli da smo u lošim odnosima, ali nije tako, jednostavno nismo imali vremena za druženje. Mi smo prijatelji, bez obzira što igramo u ljutim rivalima", zaključio je Lulić za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi