"Sa Džekom sam sve raščistio"
Foto: EPA

Di Francesco o "sukobu" s Edinom

"Sa Džekom sam sve raščistio"

M. Šljivak

Ekipa Rome sutra će na Olimpicu u 4. kolu Serije A dočekati Veronu.

Rimski tim u ovaj duel ulazi nakon remija u Ligi prvaka s Atleticom iz Madrida (0:0), ali i sa malim sukobom između bh. napadača Edina Džeka i trenera Eusebija Di Francesca.

Edin je nakon utakmice s Atleticom kritikovao trenera. Smatrao je njega odgovornim zbog činjenice da je bio potpuno odsječen u napadu.

"Večeras nisam previše puta dotakao loptu. Nadam se da ću u narednim utakmicama imati više dodira kako bih postigao i neki pogodak", rekao je ljutito bh. fudbaler nakon utakmice.

Italijanski mediji su ove riječi shvatili kao kritiku treneru Di Francescu, a Džeko se potom i izvinio zbog svega, ističući kako su "njegove riječi pogrešno shvaćene".

O svemu je konačno progovorio i trener rimskog tima. Istakao je kako je sa Džekom sve riješio u četiri oka, ali da mu nije drago što je čuo kritike.

"Riječi često same izlete u trenutku ljutnje. Nije mi se dopalo to što je rekao, ali smo raščistili stvari", rekao je Di Francesco, te je dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Edin se mora prilagoditi ekipi i to će mu donijeti golove. Njegov ispad je bio pogrešan, ali on je pametan momak i shvatio je da je pogriješio. Treba više pomoći? Trener je tu da pravi promjene", dodao je Di Francesco.

Reprezentativac BiH je ove sezone postigao jedan gol u tri nastupa za rimski tim.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti