Šabanadžović: U Želji su očekivali lakšeg rivala od Zete

Bivši igrač Plavih za Arenu

Šabanadžović: U Želji su očekivali lakšeg rivala od Zete

E. Škorić

Za tri dana na Grbavici će Željezničar ugostiti Zetu u prvom meču prvog pretkola Evropske lige.

Refik Šabanadžović bivši je igrač Željezničara i on je za Arenu prokomentarisao susrete bh. i crnogorskog kluba.

“U Željezničaru su priželjkivali lakšeg protivnika nego što je to Zeta. Pratio sam je prošle sezone, znam da je igrala super, Rajo Božović je napravio dobru, mladu ekipu, trener Duško Vlaisavljević odlično radi posao. Željo ima ime, istoriju, mislim da je u tom dvomeču blagi favorit”, rekao je Šabanadžović za Arenu.

Željo je do samog kraja vodio borbu za prvaka u BiH, ali na kraju se morao zadovoljiti drugim mjesto. Jesu li navijači razočarani?

“Iskreno, jesu. Kada je ekipu preuzeo Slavko Petrović bili su u lošoj situaciji, faktički se borili za opstanak. Od njegovog dolaska počeli su da igraju dobro i u posljednja tri-četiri kola čak im se otvorila mogućnost da budu prvi-dobili su Zrinjski u derbiju u Sarajevu, neki rezultati se poklopili i tri kola prije kraja imali su četiri boda više. Apetiti su naglo porasli. Normalno da su svi malo razočarani, ali izašlo se u Evropu, što je bio cilj”, objasnio je 51-godišnji Tuzanin.

Gdje se igra kvalitetnije, u BiH ili Crnoj Gori?

“Možda u Premijer ligi BiH ima više kvalitetnih ekipa, ali gledao sam mečeve crnogorske lige i tamo takođe ima dobrih timova. Znam dosta o klubovima i reprezentaciji Crne Gore. Dakle, mislim da je bosanska liga malo kvalitetnija, ali pratio sam dosta Mladost, Budućnost, Zetu…, ima dosta dobrih mladih igrača. Što se konkretno Zete tiče, poletna su, fina ekipa, sa ozbiljnim trenerom, sve se poklopilo. Imaju Adžovića, Kalezića, Ljuljđuraja, malog Krstovića, Vujačića. Zeta je prije tri godine izbacila Sarajevo, vjerujem da su je u Željezničaru i zbog toga veoma ozbiljno shvatili, da se pripremaju ozbiljno i da je mnogo respektuju".

Najjači aduti Željezničara?

“Dobri su kao kolektiv. Imaju Ivana Lendrića, koji ganja inostrani angažman, ima nekoliko ponuda i ,,lome“ se oko obeštećenja. Pokazao je da je strahovito opasan strijelac. Tu je i iskusni Zajko Zeba, potom Darko Marković koji je bio kapiten Zete i najbolje je poznaje, sve u svemu nekoliko igrača koji mogu da naprave razliku. Napustio ih je možda najbolji igrač, Miroslav Stevanović, koji ima 13 nastupa za reprezentaciju BiH. Biće sigurno neizvjesno, ali blagu prednost dajem Željezničaru", izjavio je Šabanadžović za Arenu.

Ambijent na Grbavici?

“Vjerujte da će stadion biti pun, a znate zašto? Izgradila se istočna tribina, Željo 13 godina nije igrao evropske utakmice na Grbavici, publika jedva čeka meč. Atmosfera će biti izvanredna. Ispratiću oba meča, prvi ovdje u Sarajevu i revanš u Podgorici. Gledao sam i kada su igrali Sarajevo i Zeta”, poručio je Sabanadžović.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije