Sabatini: Džeko bi bio prava stvar za nas!

Sportski direktor Rome cijeni našeg napadača

Sabatini: Džeko bi bio prava stvar za nas!

Edin Džeko se u posljednjih nekoliko sedmica sve češće dovodi u vezu sa prelaskom u Romu, koja je ozbiljno zainteresovana za našeg napadača.

Potvrdio je to i Walter Sabatini, sportski direktor Rome, koji je prije nekoliko dana na fudbalskom festivalu u Perugiji dao zanimljivu izjavu.

"Dovođenje Edina Džeke bi bila prava stvar za nas! Međutim, transfer je još uvijek daleko od realizacije", rekao je Sabatini, koji u narednoj sezoni očekuje velike stvari sa svojim klubom:

"Postepeno pojačavamo našu ekipu i uskoro se želimo boriti za titulu. Željeli smo Baccu, ali doveo ga je Milan i ja im čestitam na tome. Ako bismo doveli Ibrahimovića, imali bismo ekipu koja bi mogla osvojiti Seriju A, ali bi možda atmosfera u ekipi bila ugušena. Iturbe će postati veliki igrač, Ibarbo napreduje i pogodio je u derbiju a istim putem ide i Doumbia. Što se tiče Gervinha, predomislio se i želi ostati u Rimu".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prije nekoliko dana se pojavila informacija kako je Džeko dogovorio lične uslove sa Romom, prema kojim bi trebao potpisati četvrtogodišnji ugovor vrijedan 4.5 miliona eura po sezoni. 

Otočki mediji tvrde da će Građani u slučaju službene ponude od Rome na ime obeštećenja tražiti 28 miliona eura, iako je jasno da su u Romi spremni ponuditi najviše 20 miliona eura.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije