Sabatini putuje u Englesku po Edina Džeku

Roma još nije odustala

Sabatini putuje u Englesku po Edina Džeku

Italijanski mediji donose vijest da će direktor Rome Walter Sabatini lično otputovati u Englesku, kako bi još jednom pokušao dogovoriti dolazak Edina Džeke na Olimpico.

Iako je do sada već propalo nekoliko Rominih pokušaja da dovede Džeku, u Rimu nisu odustali od našeg napadača.

Poznato je da Manchester City za Edina Džeku traži 28 miliona eura, a navodno je Roma ponudila deset miliona manje. Iz Engleske su poručili da se takvom ponudom neće zadovoljiti, te dali Romi zadatak da prikupi ostatak novca kako bi dovela kapitena naše reprezentacije.

Nije poznato da li su čelnici Vučice uspjeli skupiti traženi iznos, ali je jasno da će Walter Sabatini ovih dana krenuti u posljednju 'ofanzivu'. Njegov zadatak u Manchesteru će biti da pokuša pronaći zajednički jezik sa vlasnicima bogatog kluba sa Etihada, i tako realizuje dugo očekivani transfer.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Edin Džeko u Manchester Cityju boravi od 2011. godine, a do sa svojim aktuelnim klubom se dva puta okitio titulom prvaka Engleske. Iza njega je najlošija sezona u profesionalnoj karijeri, budući da je mnogo više vremena proveo na klupi nego u igri, a uz sve to se mučio i sa povredama.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.