Sabella napada Zmajeve u formaciji 4-3-3

Sa tri klasične špice

Sabella napada Zmajeve u formaciji 4-3-3

Fudbalska reprezentacija Argentine spada svakako u sami vrh svjetskog fudbala, a vrh njenog napada vjerovatno je napotentniji na cijelom turniru najboljih svjetskih timova koji za nekoliko dana počinje u Brazilu.

Upravo će se u prvom kolu Svjetskog prvenstva, u svom debitantskom nastupu na Mundijalu, reprezentacija Bosne i Hercegovine suočiti sa ekipom čiji napad predvodi četverostruki osvajač Zlatne lopte Lionel Messi, a čiji su prvi "pomagači" u navali Gaučosa Sergio Kun Agüero i Gonzalo Higuain.

Kada ovoj trojci priključite sjajnog Angela Di Mariju, koji je, gledajući cijeli sastav kojim raspolaže argentinski selektor Alejandro Sabella, vjerovatno igrač u najboljoj formi, jasno je da Zmajevima neće biti lako.

Za razliku od našeg selektora, koji još uvijek ima nedoumica oko pojedinih pozicija u timu, argentinski stručnjak prema pisanju tamošnjih medija u glavi već ima idealnu kombinaciju, koja bi trebala biti dobitna u duelu sa Zmajevima.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Gotovo sigurno će se Sabella odlučiti za veoma ofanzivnu 4-3-3 formaciju. Na golu bi trebao stajati Romero, desnim bokom će ordinirati Zabaleta, a lijevim Rojo, dok će centralni odbrambeni par činiti Garay i Fernández. Mascherano će komandovati veznim redom i biti zadužen za prljave poslove. Desno će igrati Gago, a lijevo Realovac Di Maria. 

Uloga centralnog špica pripasti će  oporavljenom Higuainu, desno će igrati Messi, a lijevo Agüero. Ipak, ne bi trebale čuditi ni česte promjene pozicija u napadu, a konstantna prijatnja po gol Asmira Begovića i našu odbranu biti će Di Marijini prodori i centaršutevi koji bi trebali biti "hrana" za argentinske napadače.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.