Sabella se prepao BiH, 5-3-2 nije samo alternativa?
Foto: EPA.eu

Umjesto najavljivanih 4-3-3

Sabella se prepao BiH, 5-3-2 nije samo alternativa?

Iako je većina argentinskih medija od dolaska selekcije našeg prvog protivnika na Mundijalu u Brazilu pisalo o tome kako će se selektor Argentine Alejandro Sabella Zmajevima suprostaviti u formaciji 4-3-3 očito se nešto u međuvremenu promijenilo.

Jesu li argentinski mediji u saradnji sa argentinskom strukom željeli zamazati oči našem selektoru i tako prikriti pravo taktiku Sabelle ili se sam Sabella prepao našeg tima pa se odlučio kako bi defanzivnija 5-3-2 formacija formacija trebala biti prva alternativa njegovom timu.

Upravo je u sistemu 5-3-2 Argentina savlada fudbalsku reprezentaciju naše zemlje u prijateljskom susretu koji je odigran u novembru prošle godine. Tada je Argentina igrala u sastavu: Romero; Zabaleta,Otamendi, Fernández, Basanta, Rojo; Maxi, Mascherano, Di María; Palacio i Agüero.

Kako god bilo šta namjerava Sabella znati ćemo tek u noći sa nedjelje na ponedjeljak kada će fudbaleri BiH i Argentine istrčati na travnjak legendarne Maracane. Selektor Zmajeva priznao je da vjerovatno zna deset Argentinaca koji će početi susret sa nama. Teško da bi Sabella mogao servirati neko veliko izenanđenje Papetu makar kad je riječ o sastavu, formacija je neka sasvim druga priča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.