Sacchi: Ibrahimović je jedan od najboljih

Bivši trener Milana

Sacchi: Ibrahimović je jedan od najboljih

Arrigo Sacchi, nekadašnji trener Milana i Atletico Madrida, za italijanske medije je pohvalnim riječima govorio o Zlatanu Ibrahimoviću.

Iskusni 69-godišnji stručnjak smatra da je Zlatan Ibrahimović puno bolji invidualac od Lionela Messija, a najveću njegovu manu vidi u ograničenju kada se gleda odnos s drugim igračima. 

"Ibrahimović je jedan do najboljih. Da je nogomet individualni sport, mislim da bi on bio superiorniji Messiju. To je velika prednost Ibre, ali i ograničenje kada se gleda odnos s drugim igračima", rekao je Sacchi pa nastavio:

"U Milanu sam imao igrače poput Marca van Bastena i Georgea Weaha. Weah je imao veći potencijal nego Van Basten kad se gleda tehnika, ali Nizozemac je imao bolju povezanost s timom i više je značio za nas."

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ibrahimović je imao priliku dijeliti svlačionicu sa Messijem, ali je zbog neslaganja sa Guardiolom odlučio napustiti Barcelonu. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.