SAD će pozvati Italiju na turnir prije Svjetskog prvenstva?
Foto: Fudbaleri Italije nakon meča protiv Švedske (EPA)

Prijateljski turnir u Sjedinjenim Državama

SAD će pozvati Italiju na turnir prije Svjetskog prvenstva?

Reprezentacija Italije bi trebala dobiti poziv na prijateljski turnir koji bi Sjedinjene Američke Države mogle organizovati prije Svjetskog prvenstva narednog ljeta.

Mnogo fudbalskih velesila propustit će Svjetsko prenstvo u Rusiji, a dvije najveće su svakako Holandija i Italija. 

Italijani su posljednja velika reprezentacija koja je ostala bez Mundijala, a to se desilo nakon remija na domaćem terenu protiv Švedske (0:0). Osim njih i Holandije, Rusiju neće vidjeti Sjedinjene Američke Države, Čile i Ghana, a upravo bi ove reprezentacije trebale igrati na prijateljskom turniru nakon završetka klupske sezone u SAD-u. 

Fudbalski savez SAD-a razmišlja o organizaciji turnira koji će okupiti najveće svjetske reprezentacije koje neće igrati na Svjetskom prvenstvu, a turnir bi se trebao odigrati na njihovom tlu, prenosi američki ESPN. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Podsjetimo, SAD na Mundijalu neće igrati prvi put poslije 1986., Italija prvi put poslije '58., a Holandija i Ghana su igrali svaki Mundijal od 2002. godine. Osim njih, tu je i Čile koji je aktuelni šampion Južne Amerike, ali ipak neće vidjeti Rusiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi