SAD rutinski slavile protiv Paname

Kvalifikacije za SP, CONCAF zona

SAD rutinski slavile protiv Paname

E. Ganibegović

SAD su u devetom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u CONCAF zoni savladale Panamu na domaćem terenu sa 4:0.

Domaća reprezentacija je već u prvom poluvremenu riješila pitanje pobjednika. U osmoj minuti utakmice mrežu Paname je zatresao Pulisic, a 11 minuta poslije toga Altidore povećava vodstvo na 2:0.

Pred kraj prvog pluvremena za SAD dosuđen je penal. Loptu je uzeo Altidore i svojim drugim pogotkom na utakmici povećao vodstvo na 3:0, što je bio konačan rezultat prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme je bilo nešto mirnije, ali domaćin preko Wooda stiže do četvrtog pogotka, što je i bio kranji rezultat ovog meča.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ovom pobjedom SAD su stigle do treće pozicije, koja ih vodi direktno na SP. U posljednjem kolu igraju protiv Trinidad i Tobaga u gostima, gdje će im biti dovoljan bod da zadrže treće mjesto. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi