Sada je jasno zašto je Dembele prešao u Barcelonu

Jeste li čuli koliko zarađuje?

Sada je jasno zašto je Dembele prešao u Barcelonu

Piše: A. Lendo
Francuski vezni fudbaler Ousmana Dembele ovog ljeta prešao je iz Borussije Dortmund u redove Barcelone za oko 105 miliona eura plus bonusi.

Iako se do sada već mnogo pričalo o njegovom transferu, nikada do danas nije otkriveno koliko ovaj mladi fudbaler godišnje zarađuje u novom klubu. 

Ove podatke otkrio je njemački portal Spiegel koji je dobio informacije od poznate stranice Football Leaks. Kada pročitate koliko Dembele zarađuje u Barci, bit će vam jasno zašto je toliko očajno želio ovaj transfer. 

Naime, on sada zarađuje čak pet puta više nego prošle sezone u Dortmundu. Godišnje će u klubu sa Camp Nou stadiona primati čak 12 miliona eura što je veliki napredak u odnosu na 2,4 koliko je zarađivao prošle sezone u Dortmundu. 

Osim toga, on će sigurno dati sve od sebe da sa Barcelonom osvoji sva tri velika trofeja ove sezone jer bi u tom slučaju njegova godišnja zarada porasla za čak 3,3 miliona eura. 

Podsjetimo, Dortmund bi osim 105 miliona eura mogao dobiti još 40 miliona, a sve zavisi od toga koliko će Dembele odigrati mečeva za Barcu. Francuz je trenutno povrijeđen i neće ga na terenu biti vjerovatno do januara naredne godine. 


Primera