Sada je svima jasno zašto se Ćorluki ne ide iz Rusije

Najplaćeniji igrač lige

Sada je svima jasno zašto se Ćorluki ne ide iz Rusije

Poznato je da ruskim klubovima nije strano skupo platiti dobrog fudbalera.

Rusija možda nije najatraktivnija destinacija za evropske zvijezde, ali one koje 'zaglave' tamo gotovo uvijek imaju dobar razlog zbog čega je to tako. Najbolji primjer je Vedran Ćorluka, standardni reprezentativac Hrvatske koji još od 2012. godine nastupa za Lokomotiv iz Moskve.

Iako se godinama unazad često dovodio u vezu sa odlaskom iz Rusije, a prošlog ljeta su ga mediji čak selili i u veliki Bayern, Ćorluka bi na kraju uvijek ostajao u svom Lokomotivu što je za mnoge bilo veliko iznanađenje.

Ipak, spisak najbogatijih fudbalera ruske Premier lige koji se danas pojavio u medijima otkriva da je upravo Ćorluka najplaćeniji igrač lige sa godišnjom platom od čak 4,5 miliona eura, što je cifra kakvu nemaju ni mnoge zvijezde u ligama petice.

Ćorluka prvo mjesto dijeli sa Javijem Garcijom iz Zenita koji također zarađuje 4,5 miliona eura godišnje, a na trećem mjestu je još jedan Balkanac Branislav Ivanović (Zenit) sa platom od 4,1 milion eura.

Zatim slijedi dvojac iz Rubina Alex Song i Yann M'Vila sa četiri miliona eura, koliko zarađuje i Igor Denisov iz Lokomotiva. Quincy Promes iz Spartaka i Manuel Fernandes iz Lokomotiva godišnje zarađuju 3,8 miliona eura, dok Zenitov napadač Artem Dzyuba zarađuje 3,6.

Listu od deset najskuplje plaćenih fudbalera u Rusiji zaključuje Luiz Adriano. Bivši napadač Milana u Spartaku zarađuje 3,5 miliona eura.

Interesantno, na ovoj listi nema nijednog igrača moksovskog CSKA, što je iznenadilo većinu ruske sportske javnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi