Sadaev napustio Lech i vratio se u matični klub

Bio je omiljen među saigračima

Sadaev napustio Lech i vratio se u matični klub

Protivnik FK Sarajevo u 2. pretkolu Lige prvaka Lech iz Poznana danas je ostao bez fudbalera koji je u prošloj sezoni bio važna karika u poljskoj prvaku.

Radi se o Zauru Sadaevu, 25-godišnjem ruskom napadaču koji je prošle sezone odigrao 33 utakmice za Lech. Sadaev se odlučio vratiti u svoj Terek, odakle je i stigao u Poznan na jednogodišnju posudbu.

Sadaev je istakao da razlozi odlaska nisu finansijske niti sportske prirode, već da mu jednostavno nedostaje njegova kuća i porodica.

"Želio bih se zahvaliti svim navijačima, upravi i klubu u kojem sam proveo divan period. Ponosan sam što sam osvojio titulu ovdje, a Lech će mi zauvijek ostati u srcu. Odlazim jer želim biti kući, blizu svoje porodice", poručio je Sadaev.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ovaj fudbaler je, prema pisanju poljske štampe, bio izuzetno bitan igrač za ekipu, ne zbog svog učinka na terenu već u svlačionici. Poljski šampion je odlaskom Sadaeva izgubio igrača koji je bio itekako omiljen među saigračima,

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.