Strijelac jedinog gola

Sadiković: Ovo je jedan od načina da se odužimo navijačima

Željezničar je nakon trijumfa na moldavskim Sheriffom od 1:0 2011. godine, upisao prvu pobjedu u evropskim takmičenjima. Plavi su sa 1:0 savladali Lovćen u Petrovcu i tako osigurali plasman u 2. pretkolo Europa lige.

Strijelac pobjedničkog gola za ekipu Admira Adžema bio je mladi Damir Sadiković.

"Drago mi je svakako zbog pogotka, ali mi je najdraže zbog navijača koji su u velikom broju došli u Crnu Goru da nas podrže i ovoje jedan od načina da im se odužimo. Nakon ovoga se i u drugom pretkolu protiv Metalurga možemo nadati prolazu dalje", rekao je Damir Sadiković.

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine je u prvom poluvremenu nije bio na nivou svojih najboljih partija. Ipak, nakon gola u 57. minuti sve se promijenilo u korist mladog veznjaka Plavih.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"U prvom poluvremenu sam bio nešto težak, nisam se osjećao najbolje. Ipak, u drugom poluvremenu me nešto 'probilo'. Dobio sam veću volju, želju agilnost što je rezultiralo je da postignem taj pogodak", istakao je fudbaler Željezničar koji je klubu iz Zvorničke svojim golom osigurao još najmanje dvije utakmice na evropskoj sceni.

Već 17. jula Željezničar gostuje u Skoplju, dok je revanš susret sa Metalurgom na programu 24. jula u Sarajevu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.