Safet Sušić preuzima reprezentaciju Kosova?

Bh. stručnjak u pregovorima s Kosovom

Safet Sušić preuzima reprezentaciju Kosova?

E. Čaušević

Iskusni bh. stručnjak Safet Sušić iza sebe ima veoma dobru sezonu u turskom Alanyasporu s kojim je izborio opstanak u društvu najboljih.

Sušić je najbolji rezultat u svojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri ostvario na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine s kojom je 2014. godine igrao na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Iako je Sušić na klupi turske ekipe špekuliše se da bi mogao ponovo da se vrati selektorskom poslu.

Naime, mediji na Kosovu danas su objavili da je Sušić jedan od kandidata za selektora ove reprezentacije. Nakon što je Alberto Bunjaki napustio klupu Kosova pojavile su se informacije da Savez ove zemlje želi bh. stručnjaka na klupi svoje selekcije.

Ipak, kako piše kosovski Telegrafi pregovori između Sušića i predsjednika FS Kosovo Fadila Vokrija su trenutno prekinuti. Navodno, Sušić traži visoku platu koju ova selekcija ne može prihvatiti. No, na Kosovu se nadaju da će na kraju ipak bh. stručnjak biti novi selektor ove reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi