Safet Sušić remijem debitovao na klupi Eviana
EPA

Bivši selektor BiH

Safet Sušić remijem debitovao na klupi Eviana

Večeras je odigrano osam utakmica 1. kola drugog razreda francuskog fudbala.

Evian TG, čije je kormilo nedavno preuzeo 60-godišnji Safet Sušić, izvukao je remi na gostovanju kod Nimesa, a susret je okončan nepopularnim rezultatom 0:0. 

Najuspješniji selektor bosanskohercegovačke reprezentacije ima zadatak da sa Evianom izbori povratak u Ligue 1, a na konferenciji za medije Sušić je istakao da isti cilj ima još nekoliko kluba. 

"Nekoliko ekipa ima iste ambicije kao mi: Lends, Metz, Sochaux, Brest.... Nećemo biti jedini od kojih se očekuje ulazak, svi očekuju da budemo među prve tri ili četiri ekipe. Bit će mnogo pritiska, ali nadam se da su igrači spremni igrati prov pritiskom", kazao je Sušić prije nekoliko dana na konferenciji za medije. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Vrijedi istaći da je Sušić imao priliku raditi u Francuskoj kao trener, tačnije 1994. godine kada je vodio Cannes. Kao trener tokom karijere još je radio u istanbulsporu, Hilalu, Konyasporu, Rizesporu, Osmanlisporu i Ankaragücü. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.