Saga se završava: Coutinho napustio trening Liverpoola

Brazilac želi da ide u Barcelonu

Saga se završava: Coutinho napustio trening Liverpoola

E. Čaušević

Liverpool je danas objavio da Philippe Coutinho nije prijavljen za utakmice play-offa Lige prvaka protiv Hoffenheima.

Redsi će se za ulazak u grupnu fazu Lige prvaka boriti protiv Hoffenheima, a u ovim mečevima ostat će uskraćeni igranja najboljeg fudbalera ove ekipe Coutinha. Već nekoliko sedmica spekuliše se uveliko da će brazilski fudbaler napustiti Liverpool i pojačati Barcu i čini se da je ovaj transfer veoma blizu realizacije.

Liverpool je prije nekoliko dana u zvaničnom saopštenju poručio da Coutinho nije na prodaju što je naljutio ovog igrača koji je odmah nakon toga predao zahtjev za transfer. Coutinho nije igrao u prvom kolu proti Watforda zbog navodne povrede leđa, no mnogi vjeruju da je to njegov način da bojkotuje odluku čelnika da odbiju ponudu Barcelone.

Nakon što je objavljeno da Coutinho ne igra protiv Hoffenheima mnogi su to shvatili kao dokaz da ovaj igrač ide u Barcu. Ono što je dodatno podgrijalo tu atmosferu jeste odluka Coutinha da napusti današnji trening Liverpoola. Iz Redsa su poručili da nije mogao trenirati zbog povrede, no čini se da je to samo pokušaj da se sakrije činjenica da je Brazilac na izlaznim vratima kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Engleski mediji objavili su i fotografije kako Coutinho ranije napušta trening centar Redsa. Daily Mail je prenio da brazilski fudbaler sigurno ide u Barcelonu, te da je samo pitanje trenutka kada će se ovaj transfer ozvaničiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije