Šahtar jedva do pobjede u gostima kod Vorskle

Ukrajinska liga, 2. kolo

Šahtar jedva do pobjede u gostima kod Vorskle

E. Škorić

Šahtar iz Donjecka krenuo je furiozno u odbranu naslova ukrajinskog prvaka. 

Šahtar je u prvom kolu slavio sa 2:0 protiv Metalurg Zaporožja, a u drugom kolu je tim iz Donjecka, kao gost, savladao Vorsku s 2:1.

Doduše, treba kazati da su ‘rudari’ teže od očekivanog upisali nova tri boda. Do 80. minute domaćin je vodio 1:0, a onda dva brza gola za preokret. 

Hromov je u 28. minuti postigao gol za 1:0, a u 80. minuti Hladkyj na ubačaj Stepanenka pogađa za 1:1. Stepanenko se i sam upisao u strijelce tri minuta kasnije, pa je Šahtar nastavio seriju pobjeda. U finišu utakmice došlo je i do obračuna među igračima, pa su dvojica (po jedan na obje strane) morali ranije pod tuš.

Vorskli je ovo bio drugi poraz jer su u prvom kolu poraženi od kijevskog Dinama. 

Premier liga, 2. kolo:
Vorskla - Šahtar 1:2 (Hromov 28/ Hladkyj 80, Stepanenko 83)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti