Šahtar stigao do desete titule u Ukrajini
EPA

Novi pehar za Srnu

Šahtar stigao do desete titule u Ukrajini

Šahtar iz Donjecka osigurao je jubilarnu desetu titulu u ukrajinskom šampionatu. 

Iako zbog ratnih sukova ove sezone nisu mogli da odigraju nijedan meč na svom stadionu, fudbaleri Šahtara uspjeli su da četiri kola prije kraja sezone u Ukrajini okite se novim šampionskim naslovom.

Tim iz Donjecka je pobjedom nad Zorjom stigao do nedostižnih 17 bodova prednosti u odnosu na najvećeg rivala, kijevski Dinamo. 

"Titula je željno čekana kao nikad prije. Nismo igrali u Donjecku na svom stadionu, nismo trenirali u svojoj bazi i na kraju - igrali smo bez svojih navijača. Na kraju smo postali šampioni. Mislim da se više od toga ne može tražiti od nas", izjavio je izvršni direktor kluba. 

Šahtar je u igri i da osvoji Kup. U finalu će za protivnika imati Dinamo. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi