Saigrači okrenuli leđa Garethu Baleu
Foto: EPA

Ima samo jednog prijatelja

Saigrači okrenuli leđa Garethu Baleu

M. Šljivak

Gareth Bale stigao je u Madrid 2013. godine kao najskuplji fudbaler svijeta.

Velšanin je tada postao najskuplji fudbaler svijeta, ali usprkos tome uvijek je bio u sjeni Cristiana Ronalda s kojim su ga stalno upoređivali.

Četiri godine kasnije Bale nije omiljeno lice u svlačionici Reala. Gotovo svi saigrači izbjegavaju da se druže s njim, a jedini na kojeg u Madridu može računati je hrvatski fudbaler Luka Modrić.

Ovu informaciju je španskim medijima otkrio nekadašnji urednik Marce Eduardo Inda.

"Glavni igrači u svlačionicu su ljuti na Balea. Nije se zbližio niti povezao niti s jednim igračem, osim s Modrićem, kojeg poznaje iz Tottenhama",rekao je Inda.

Bale se posljednjih mjeseci konstantno povezuje s odlaskom iz redova kraljevskog kluba. Navodno bi njegova nova destinacija mogao biti Manchester United, tim kojeg je 2013. godine odbio kako bi otišao u Real.

Bale ulazi u svoju petu sezonu s Kraljevima, a u 155 odigranih utakmica postigao je 68 golova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, sudeći prema svemu došlo je vrijeme za odlazak, pa bismo ovog 28-godišnjeg fudbalera vjerovatno uskoro opet mogli gledati u Premiershipu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi