Saint-Etienne bolji od Caena, Nica od Metza

Ligue 1, 5. kolo

Saint-Etienne bolji od Caena, Nica od Metza

E. Škorić

Veliki broj utakmica petog kola francuske Ligue 1 odigran je u subotu navečer.

Saint-Etienne je autogolom Pierrea iz 74. minute stigao do minimalne pobjede nad Caenom i tako se izjednačio na vrhu tabele s Bordeauxom. Obje ekipe imaju po 10 bodova, ali Žirandici imaju utakmicu manje.

Bosetti je u petoj minuti sudijske nadoknade zabio za pobjedu Nice nad Metzom, što je domaćinu bila druga pobjeda. Sa 1:0 slavio je i Montpellier protiv Lorienta, a jedini gol za treću pobjedu domaćih postigao je igrač gostiju, Kone, koji je u 44. minuti zatresao vlastitu mrežu.

Golovima N’Goga i Courteta Reims je savladao Toulouse, dok je duel Bastine i Lensa okončan podjelom bodova, odnosno rezultatom 1:1.

Ligue 1, 5. kolo:
Bastia - Lens 1:1 (Gillet 54/ Chavarria 41)
Montpellier - Lorient 1:0 (Kone 44 - ag)
Nice - Metz 1:0 (Bosetti 95)
Reims - Toulouse 2:0 (N’Gog 13, Courtet 87)
Saint-Etienne - Caen 1:0 (Pierre 74 - ag)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.