Sakupljeno 150.000 eura za Palestinu, bit će osnovan i klub

Navijači Celtica u humanoj misiji

Sakupljeno 150.000 eura za Palestinu, bit će osnovan i klub

Navijači škotskog velikana Celtica već su sakupili više od 150.000 eura za pomoć narodu Palestine, javlja ugledni Guardian.

Ovaj potez Celticovih tifoza je svojevrstan odgovor na odluku UEFA-e da kazni klub zbog palestinskih zastava na prošlosedmičnoj utakmici protiv izraelskog Hapoel Beer Sheva, kada se na Celtic Parku zaviorilo nekoliko stotina zastava Palestine.

Koliku će kaznu Celtic platiti zbog toga bit će poznato krajem septembra, ali treba naglasiti da ovo nije prvi put da će biti kažnjen zbog navijačke podrške Palestini. Navijači škotskog kluba su još prije dvije godine istakli palestinske zastave na utakmici kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Reykjavika, a tada je Celtic kažnjen sa 17.500 eura.

Humanitarna akcija Celticovih navijača još uvijek traje, a sav novac koji bude sakupljen bit će doniran kulturno-sportskom centru za djecu u izbjegličkom logoru 'Aida' u Betlehemu, gdje će biti osnovan i klub po imenu 'Aida Celtic'. Klubu će biti donirana oprema i sve ostalo što je potrebno kako bi normalno funkcionisao i pomogao djeci Palestine da u sportu pronađu bijeg od surove stvarnosti.

Navijači Celtica su svojim potezom oduševili svjetsku javnost i njihov klub je nakon pokretanja ove akcije dobio veliki broj novih fanova, što se posebno odnosi na Palestince koji su im se od srca zahvalili na svemu što rade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi