Šala koja je postala stvarnost: Igraćeš u Barci s brojem 11
Foto: EPA

Prijatelj predvidio sudbinu Dembeleu

Šala koja je postala stvarnost: Igraćeš u Barci s brojem 11

M. Šljivak

Francuski fudbaler Ousmane Dembele (20) od jučer je novi igrač Barcelone.

Ovaj talentovani krilni fudbaler plaćen je Borussiji iz Dortmunda nevjerovatnih 105 miliona eura, a uz dodatne bonuse transfer bi mogao vrijediti čak 147 miliona eura.

Dembele je pored Borussije nosio dres francuskog Rennesa. U ovom timu je prošao sve omladinske selekcije, a mediji u Francuskoj su objavili zanimljivu prepisku na Twitteru iz 2013. godine između Dembelea i jednog od njegovih prijatelja.

Prijatelj, očigledno očaran igraom tada 16-godišnjeg Dembelea, je u šali napisao:

"Službeno. Francuz Ousmane Dembele je potpisao za Barcelonu. Nosiće broj 11 i zarađivaće 22 miliona eura godišnje".

Dembele je samo kratko odgovorio da je ovo sve ludo, ali četiri godine kasnije se poruka ispostavila gotovo u potpunosti tačnom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osim astronomske plate, ostali detalji su pogođeni i sigurno je da će se prijatelj mladog fudbalera Barcelone imati čime hvaliti pred novom zvijezdom tima s Nou Campa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi