Salah: Sada sam puno bolji igrač nego u Chelseaju

Egipćanin se vratio u Englesku

Salah: Sada sam puno bolji igrač nego u Chelseaju

Egipatski fudbaler Mohamed Salah danas je potpisao petogodišnji ugovor sa Liverpoolom i postao najskuplje plaćeni fudbaler ovog kluba u historiji.

Salah je Romi plaćen 45 miliona eura, a po dolasku je poručio da je veoma sretan zbog povratka u Englesku, gdje je ranije nastupao za Chelsea.

"Svi znamo da je Liverpool veliki klub. Izuzetno sam sretan i ponosan što sam potpisao ugovor i potrudit ću se da opravdam ukazano povjerenje. Upoznat sam sa Liverpoolovim partijama u prošloj sezoni, gledao sam Manea, Coutinha, Firmina, Lallanu... Sve su to sjajni igrači i ne bih nekoga posebno isticao, pa se zaista radujem što ću igrati s njima", započeo je Salah, koji je potom dodao da je mnogo napredovao u odnosu na onog Salaha koji se nije mogao nametnuti u Chelseaju:

"Sto posto sam siguran da sam sada mnogo bolji igrač nego kada sam igrao za Chelsea. Prije svega, četiri godine sam stariji i sve je drugačije nego tada. Kada sam došao u Chelsea bio sam dijete, imao samo 20 ili 21 godinu i nisam se snašao dobro. Nakon toga sam igrao za Fiorentinu i Romu, imam dobro iskustvo i mnogo sam napredovao".

Egipćanin je izabrao broj 11 koji je do sada nosio Firmino, kojem se odlučio javno zahvaliti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Želio sam taj broj, koji sam nosio i u Romi i u reprezentaciji Egipta. Čekao sam da vidim šta će reći, a on je odlučio da mi ga prepusti. Volim taj broj i hvala Firminu što mi je ispunio želju", rekao je Salah.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije