Salihamidžić dogovara veliki transfer za naredno ljeto
Foto: EPA

Veliki izazov za Bracu

Salihamidžić dogovara veliki transfer za naredno ljeto

M. Šljivak

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić od dolaska na ovu poziciju radi veliki posao.

Braco je na sebe preuzeo veliki teret prihvatanjem funkcije u bavarskom velikanu, ali čini se kako nekadašnji bh. reprezentativac za sada radi odličan posao.

Ipak, pred njim je tek najvažniji period. U narednim mjesecima će tražiti ljetnja pojačanja za bavarski tim, a nekoliko imena se već povezuju sa timom iz Minhena.

Prva želja Bavaraca je fudbaler PSG-a Julian Draxler. O ovom čovjeku se godinama unazad priča u minhenskom klubu, ali im je on konstantno izmicao.

Salihadmidžić je navodno od čelnika kluba dobio zadatak da do ljeta dogovori transfer 24-godišnjeg ofanzivca, koji bi trebao biti vođa novog Bayerna.

Nije poznato koliko će bavarski velikan ponuditi za reprezentativca Njemačke. Sigurno je da cifra neće biti mala, pa bismo Draxlera od narednog ljeta konačno mogli gledati u dresu najvećeg njemačkog tima.

Karijeru je ovaj fudbaler počeo u Schalkeu, a 2015. godine na opšte iznenađenje svih prelazi u ekipu Wolfsburga. Međutim, tamo se nije previše zadržao i u januaru ove. godine je za 40 miliona eura pojačao PSG.

Za Parižane je nastupio u 39 utakmica, postigao je 12 golova, ali ne dobija minutažu koju želi, što bi na kraju moglo biti presudno u odluci za promjenu kluba.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi