Salihamidžić: Ronaldo je nevjerovatan fudbaler

Priznao da je u finalu Lige prvaka navijao za Juve

Salihamidžić: Ronaldo je nevjerovatan fudbaler

E. Čaušević

Fudbaleri Real Madrida po 12. put postali su prvaci Evrope nakon što su u finalu Lige prvaka savladali Juventus sa ubjedljivih 4:1. 

Kraljevski klub je lakše od očekivanog savladao Staru damu i postao prvi klub u historiji ovog takmičenja koji je odbranio titulu. Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Hasan Salihamidžić za italijanske medije izjavio je da mu je žao što njegov bivši klub Juventus nije stigao do titule prvaka Evrope.

"To je bila jedna teška utakmica i jasno je da sam navijao za Juventus. Ipak, odlučilo je drugo poluvrijeme u kojem je Real Madrid briljirao. Cristiano Ronaldo je nevjerovatan fudbaler i uvijek je na pravom mjestu i zbog toga su oni ponovo prvaci Evrope. Sjajan su tim, ali se nadam da će Juventus naredne godine imati šansu da osvoji Ligu prvaka", rekao je Salihamidžić.

Salihamidžić je najveći trag ostavio u dresu Bayerna u kojem je igrao skoro deset godina. Za Bavarce je odigrao 234 utakmica i postigao je 31 gol. Na ljeto 2007. godine odlučio je da potpiše za Juventus za koji je nastupio 61 put, te je dodao sedam golova.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Karijeru je završio u Wolfsburgu 2012. godine. Salihamidžić je u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine odigrao 42 utakmice i dao je šest golova. Posljednji meč za nacionalni tim odigrao je 2006. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi