Salihović igrao 89 minuta, Hoffenheimu bod u Berlinu
Foto: EPA

Bundesliga, 29. kolo

Salihović igrao 89 minuta, Hoffenheimu bod u Berlinu

E. Škorić

Posljednji susret 29. kola njemačke Bundeslige odigrali su Hertha i Hoffenheim, a susret u Berlinu završen je podjelom bodova.  

Hertha i Hoffenheim klubovi su iz sredine tabele i ostatak sezone odradit će bez nekog prevelikog pritiska, obzirom da nemaju šanse ni za Evropu, a dovoljno su skupili bodova da ne moraju brinuti o opstanku.

Zato je susret na Olimpijskom stadionu u Berlinu djelovao poput revijalnog, no samo na papiru. Na terenu je to bila spartanska borba u 90 minuta.

Hertha je povela preko Allaguija u 11. minuti, ali je Hoffenheim uspio izjednačiti u 30. minuti, kada je Polanski zatresao mrežu Berlinaca. Mogao je Hoffenheim možda i do pobjede, a najbolju šansu u nastavku imao je naš reprezentativac Sejad Salihović, koji je igrao d 89. minute.

Salihović je u 68. minuti iskosa s lijeve strane gađao suprotni ugao, no lopta je otišla malo pored lijeve stative domaćeg gola. Do kraja je ostalo 1:1.

Hoffenheim ostaje na 11., a Hertha na 10. mjestu, ali sada imaju po 37 bodova. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 29. kolo:
Hertha - Hoffenheim 1:1 (Allagui 11/ Polanski 30)


Hertha 1-0 Hoffenheim - Goal Allagui - 06-04-2014 by Ra-mos
Polanski Goal ~ Hertha VS Hoffenheim 1-1 ~ 06... by All_Goals

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti