Salihović ubitačan, i Ibišević među elitom

Najbolji izvođači penala

Salihović ubitačan, i Ibišević među elitom

Vedad Ibišević i Sejad Salihović propustiti će zbog povreda kvalifikacionu utakmicu naše reprezentacije na gostovanju u Izraelu. 

I dok Salihović duže vrijeme ima problema sa povredom koljena, Ibišević je zbog nedavne povrede pete otpao za Sušićevog spiska. 

Ipak, zanimljivo je da dvojac koji je nekada zajedno u dresu Hoffenheima "bušio" protivničke mreže spada među deset najboljih izvođača jedanaesteraca u Bundesligi, kada je riječ o aktivnim fudbalerima.

Naime, Salihović je u dosadašnjoj bundesligaškoj karijeri izveo ravno 30 penala od čega je 26 uspješno realizovao, a prema procentu efikasnosti izvođenja jedanaesteraca ispred fudbalera Hoffenheima ima samo Arjen Robben koji je od deset pokušaja promašio svega jedan.

Isti procent efikasnosti kao i Salihović (86,7%) ima i HSV-ov Rafael Van Der Vaart, ali je Holanđanin izveo duplo manje jedanaesteraca nego li naš reprezentativac.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Na listi osam najboljih izvođača penala od aktivnih igrača, na poziciji broj sedam nalazi se Vedad Ibišević. Od 14 pokušaja u dresovima Hoffenheima I Stuttgarta Vedo je uspješno realizovao 11. 

Obojica bi nam mnogo značila u Haifi, ali povrede su se ispriječile u najgorem mogućem trenutku po naš nacionalni tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.