Salihovićeva bomba kao prvijenac za Guizhou

U porazu od Changchuna

Salihovićeva bomba kao prvijenac za Guizhou

Sejad Salihović se u svojoj prvoj utakmici u dresu novog kluba Guiznoua upisao u strijelce u porazu od Chancgchuna rezultatom 2:1.

Salihović je ranim golom u 9. minuti doveo svoj tim u prednost, ali su domaći uspjeli preokretom doći do tri boda u ovoj utakmici 15. kola kineske Super lige.

Pei Shuai je u 19. minuti poravnao na 1:1, da bi u 70. minuti Han donio pobjedu Changchunu.

U ekipi poraženog tima našao se i Zvjezdan Misimović, koji je odigrao 90 minuta za svoj klub i zaradio žuti karton u 60. minuti. Salihović je na terenu proveo 62 minute, kada ga je zamijenio Hyuri. Naš reprezentativac je teren napustio nakon što se povrijedio.

Guizhou se nakon 15 utakmica nalazi na pretposljednjem 15. mjestu na tabeli sa 11 bodova.

Kineska Super liga:
Changchun - Guizhou 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.