Salihovićeva gesta oduševila njemačku i svjetsku javnost
Foto: EPA.eu

Zmaj gol posvetio Borisu Vukčeviću

Salihovićeva gesta oduševila njemačku i svjetsku javnost

Golom za vodstvo Hoffenheima od 1:0 fudbalski reprezentativac BiH Sejad Salihović je postao najbolji strijelac u historiji ovoga kluba. 

Prelijep gol iz slobodnog udarca u pobjedi protiv Augsburga od 2:0 sjajni izvođač slobodnih udaraca posvetio je svom timskom kolegi Borisu Vukčeviću.

Naime, 562 dana nakon teške saobraćajne nesreće bivši mladi njemački reprezentativac Boris Vukčević (24) uživo je pratio utakmicu u kojoj je Salihović postigao svoj deseti gol iz slobodnog udarca u ovoj sezoni, a Zmaj je tokom proslave prstom "naciljao" Vukčevića na tribinama, i tako mu "posvetio" jako bitan gol. 

Podsjećanja radi, Vukčević se 28. septembra 2012. godine automobilom zabio u kamion koji je dolazio iz suprotnog smjera. Naknadna istraga pokazala je da je fudbaleru hrvatskih korijena u trenutku nesreće pozlilo zbog pada šećera u krvi, a u komi je proveo gotovo osam sedmica.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Potez našeg reprezentativca i posveta kola svom saigraču oduševila je njemačku sportsku javnost, te izazvala jako pozitivne reakcije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.