Salzburg potvrdio prolaz, Ajax rastužio Cimirota i PAOK
Foto: EPA

Liga prvaka, kvalifikacije

Salzburg potvrdio prolaz, Ajax rastužio Cimirota i PAOK

M. Šljivak

Fudbaleri austrijskog Salzburga plasirali su se u play off za plasman u grupnu fazu Lige prvaka. Austrijski šampion je večeras u uzvratu ponovo savladao albanski Partizani (2:0), te s ukupnih 3:0 idu dalje.

Uz dosta muke je Salzburg stigao do trijumfa. Iako su tijekom kompletne utakmice domaći dominirali, tek u posljednjih 15 minuta utakmice su stigli do pogodaka.

Poveli su u 76. minuti. Mrežu viceprvaka Albanije pogađa Soriano za prednost od 1:0 i već tada je bilo jasno da gosti nemaju više šta tražiti u ovom meču.

Pet minuta kasnije posao je u ovom susretu bio završen. Konačnih 2:0 za Salzburg postavio je Wanderson.

PAOK je protiv Ajaxa imao pozitivnih 1:1 iz prvog meča u Amsterdamu, ali su večeras u Solunu gosti iz Holandije slavili s 2:1, te su ostvarili prolaz dalje.

Počelo je dobro za domaće. Athanasiadis je u četvrtoj minuti pogodio za 1:0, ali je u nadoknadi prvog dijela Klaassen s penala izjednačio na 1:1.

Isti igrač je junak Kopljanika. Pogodio je u 88. minuti za konačnih 2:1 i prolaz Ajaxa u play off.

Gojko Cimirot je igrao 90 minuta za grčki tim.

Liga prvaka, kvalifikacije:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Salzburg - Partizani 2:0

PAOK - Ajax 1:2 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi