Gattuso: Osjećam iste emocije kao i kada sam bio igrač

Novi trener Rossonera

Gattuso: Osjećam iste emocije kao i kada sam bio igrač

E. Škorić, foto: EPA

 Bivši igrač Milana, Gennaro Gattuso, danas je odradio prvi trening kao trener seniora Milana. On je dobio priliku da vodi prvu ekipu Milana, pošto je prethodno smijenjen Vincenzo Montella.

 

"Jako važan dan za mene i tu je velika odgovornost. Bit će ovo težak posao, ovo je tim sa puno mladih igrača, ali po mom mišljenju ovdje ima jako puno kvaliteta", rekao je Gattuso, koji neće previše mijenjati sustav igre.

"Igrat ćemo s trojicom u odbrani. Imam sjajan odnos s Montellom iako su neki od naših koncepata različiti. Sviđa mi se kako je postavio Milan, ali moramo da budemo konkretniji u napadu i na tome ću poraditi".

Gattuso je kao igrač bio pravi ratnik, pa se očekuje da u ekipu Milana unese potrebnu energiju i dodatnu ratobornost na terenu.

"Osjećam iste emocije kao kada sam bio igrač, a kada dođem u Milanov kamp, kao da sam na nebu. Ovdje sam proživio najljepše stvari", tvrdi Gattuso.

Ocijenio je narednu utakmicu protiv posljednjeplasiranog Beneventa kao "finale Svjetskog prvenstva" i to dovoljno govori o Gattusovom pristupu novom poslu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ne možemo zaboraviti Milanov DNA, a fotografije velikana iz prošlosti u Milanellu su postavljene kako bismo znali ko je sve bio dio ovog velikog kluba i šta se od nas očekuje. Moramo biti svjesni toga, moramo da budemo kvalitetni, jaki, borbeni. Nije to sve lako, ali na nama je da pokažemo jesmo sposobni za takvo što", zaključio je Gattuso.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SlevinKelevra
Ostavljam komentar...
7 4
Amir Jahić
Nevjerujem da ce nesto posebno da se promjeni osim discipline i zalaganja.Gatuzo nema iskustva u vodjenju ovakvih ekipa i vjerovatno ce da zavrai kao i svi bivsi igraci koji su bili treneri u Milaniu
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi