Samara šokirala Zenit, Anzhi iznenadio Spartak

Sedmo kolo Ruske Premier lige

Samara šokirala Zenit, Anzhi iznenadio Spartak

S. Bošković

Samara je u gostima šokirala fudbalere Zenita, a Anzhi je zaledio navijače Spartaka. Dinamo iz Moskve je jedini uspio sigurno slaviti.

Dinamo iz Moskve na domaćem terenu je savladao ekipu Ufe s uvjerljivih 2:0. Gosti nisu ponudili kvalitetnu igru, a to je iskoristio Kozlov u 45 minuti igre, postižući gol za 1:0. U nastavku se nastavila dominacija Dinama. Osipov je napravio nesmotren faul u kaznenom prostoru nakon petnaestak minuta igre, a s bijele tačke precizan je bio Đakov. Do kraja susreta promjene rezultata nije bilo.

Samara je na gostujućem terenu popuno razbila Zenit St. Petersburg s 3:1. Stvari za Hulka i društvo krenule su loše već nakon 17 minuta igre kad Gabulov dovodi goste u vodstvo. U drugom dijelu, Nadson autogolom vraća rezultat na 1:1. Ipak, samo par minuta kasnije, u 52. minuti igre Komilenko je vratio vodstvo gostima, a u 56 minuti i povećao na 3:1. Tačno pet minuta kasnije Hulk je promašio penal. Unatoč pokušajima Zenita da uspije nešto rezultat se nije mijenjao. 

Spartak Moskva priredila je još jedno iznenađenje sedmog kola. Na domaćem terenu poraženi su od Anzhija. Veliku dominaciju tokom 90 minuta igre domaći tim nije uspio iskoristi. Nakon nešto manje od pola sate igre poveli su gostim golom Ebecilija. U drugom dijelu Kombarov izjednačuje na 1:1 iz penala, a gosti su u 86. minuti postigli pobjednički gol preko Zhirova. 

CSKA iz Moskve je vodeći, a Zenit, Lokomotiva i Spartak slijede.

Ruska liga, sedmo kolo:

Dinamo Moskva - Ufa 2:0 (Kozlov 45', Đakov 58')

Zenit St. Petersburg - Samara 1:3 (Nadson (ag) 49', Gabulov 17', Komilenko 52', 56')

Spartak Moskva - Anzhi 1:2 (Kombarov 53', Ebecilio 27', Zhirov 86')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.