Šamarčina srbijanskom fudbalu: CAS Albaniji dodijelio bodove

U Albaniji veliko slavlje

Šamarčina srbijanskom fudbalu: CAS Albaniji dodijelio bodove

A. Beganović

Sud za sportsku arbittražu (CAS) u Lozani donio je konačnu odluku u "slučaju dron" (Srbija - Albanija), koja nikako ne ide na ruku srbijanskom nacionalnom timu.

Nakon što je UEFA prekinuti susret kvalifikacija za Evropko prvenstvo između Srbije i Albanije registrovala službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije, a potom Srbiju kaznila sa oduzimanjem tri boda Sudu za sportsku arbitražu žalili su se Srbija i Albanija.

Sud u Lozani odluku je preokrenuo, odnosno CAS je dodijelioi tri boda Albaniji, koja sada ima 10 bodova i na dobrom je putu da se plasira na Evropsko prvenstvo.

Podsjetimo, susret između Srbije i Albanije prekinut je nakon velikih nereda na terenu nakon što se iznad stadiona Partizana pojavio dron sa zastavom "velike Albanije".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Srbijanski reprezentativac Stefan Mitrović skinuo je zastavu "velike Albanije" nakon čega su ga opkolili albanski reprezentativci, a onda je nastao haos. U teren su utrčali i navijači, a čak su i redari tukli albanske fudbalere. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.