Sammir postaje najplaćeniji igrač Dinama

Milion eura godišnje

Sammir postaje najplaćeniji igrač Dinama

E. Škorić

Bivši hrvatski reprezentativac Sammir vratio se u Dinamo, a hrvatski mediji objavili su i koliko će zarađivati u Zagrebu.

Sammir je navodno potpisao na dvije godine s Modrima s opcijom produženja na još godinu, a po sezoni će zarađivati milion eura. Na ovaj način Brazilac postaje najplaćeniji igrač u Dinamu, dok glavni igrači poput Juniora Fernandesa zarađuju 900.000 eura godišnje.

Sammir je igrao u Kini za Hangzhou i tamo je godišnje zarađivao šest i po miliona eura. U Dinamu je 29-godišnji ofanzivac igrao od 2006. do 2014. godine, te je upisao i sedam nastupa za hrvatsku reprezentaciju.

U Zračnoj luci Franje Tuđmana će dnas u 22:30 sati biti zvanično potpisan ugovor između Sammira i Dinama. Modri će tako pokušati da skinu Rijeku s prvog mjesta i da do kraja sezone odbrane naslov prvaka Hrvatske.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi