Sammir slučajno otkrio koliko će zarađivati u Dinamu

Podigao mnogo prašine

Sammir slučajno otkrio koliko će zarađivati u Dinamu

Brazilski fudbaler s hrvatskim pasošem Sammir vratio se u zagrebački Dinamo i to je sportska top vijest u susjednoj Hrvatskoj.

Sammir je sa Dinamom potpisao trogodišnji ugovor koji ističe 20. januara 2020. godine, a 29-godišnji fudbaler je nevjerovatnom nepažnjom javnosti otkrio pravu vrijednost ugovora koji je potpisao sa Dinamom.

U javnost je dospjela fotografija ugovora u trenucima kada ga je Sammir potpisivao, a Brazilac će po njemu zarađivati 20 hiljada eura mjesečno odnosno 240 hiljada eura godišnje. Naizgled, ništa previše, ali...


(Foto: Index.hr)

Pravu pažnju privlači drugi dio ugovora koji se odnosi isključivo na tekuću godinu. Sammir će dobiti jednokratnu bruto naknadu u iznosu od 1,26 miliona eura, dok će mu u dvije rate biti isplaćeno dodatnih 510 hiljada eura. Prvu ratu će naplatiti 15. marta, a drugu 15. juna 2017. godine.

Sve ovo znači da bi Sammir u ovoj polusezoni trebao dobiti nevjerovatnih 1,77 miliona eura, a uzme li se u obzir da je potpisao trogodišnji ugovor, ukupno bi bez dodatnih bonusa trebao zaraditi 2,49 miliona eura za vrijeme svog boravka u Dinamu. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Matematički, Sammir će u prosjeku u Dinamu zarađivati 830 hiljada eura godišnje, što je za ovdašnje uvjete zaista ogromna cifra.

Treba istaći da je igrajući u Kini Sammir bio najplaćeniji hrvatski fudbaler, a u tamošnjem Jiangsu Suningu je zarađivao 6,5 miliona eura godišnje i bio plaćeniji čak i od Modrića i Rakitića.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi