Samo je jedna 'sitnica' dijelila Messija od Real Madrida

Sudbina je čudna stvar

Samo je jedna 'sitnica' dijelila Messija od Real Madrida

Veoma zanimljivu priču donose ovih dana španski mediji.

U centru priče je argentinski čarobnjak iz redova Barcelone Leo Messi. On je sa 13 godina iz Rosarija, preko argentinskog menadžera Gaggiolija stigao u Barcelonu, a moglo je biti i drugačije.

Horacios Gaggioli je bio čovjek kojeg je Messijeva porodica izuzetno cijenila i oni su u Španiju došli zbog njega. Da situacija bude još zanimljivija, Gaggioli je u to vrijeme trebao boraviti u glavnom gradu Španije, Madridu, ali zbog nekih okolnosti preselio se u Barcelonu i zbog toga je Messi došao upravo u katalonsku ekipu. 

"Zbog raznih okolnosti, preselio sam se u Barcelonu i doveo Messija na probu, ali trebao sam živjeti u Madridu. Da je tako i bilo, doveo bih Messija u Real. To je život, takvi detalji prave velike razlike. Messi je mogao biti Realov igrač jer je njegova porodica željela doći u Španiju i to u grad u kojem sam ja kako bi imali nekoga pored sebe", rekao je Gaggioli. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, on je dodao da nije vjerovao u Messija kada ga je prvu put vidio jer je bio mršav i nizak, ali čim ga je vidio na prvom treningu Barce, jasno mu je bilo o kakvom se igraču radi. 

Iako nema velike potrebe za tim, podsjetićemo vas na samo nekoliko uspjeha koje je Messi ostvario tokom karijere u Barci. Osvojio je čak četiri Lige prvaka, osam naslova prvaka u La Ligi, četiri puta je bio proglašen za najboljeg igrača svijeta...a, danas je napunio tek 30. godina. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti