"Samo jedan igrač bi bio siguran u mojoj idealnoj postavi"

Iznenadio izborom

"Samo jedan igrač bi bio siguran u mojoj idealnoj postavi"

Legendarni škotski stručnjak Sir Alex Ferguson proveo je čak 27 sezona na klupi slavnog Manchester Uniteda. Kroz njegove ruke prošlo je bezbroj sjajnih fudbalera i upravo zbog toga Fergiju je bilo nemoguće odabrati idealnu postavu od tih igrača.

Iako su to Englezi u nekoliko navrata tražili od Fergusona, on je uvijek izbjegavao dati odgovor na to pitanje, a obrazloženje je bilo sljedeće:

"Ljudi me pitaju: Koji je tvoj najbolji tim u Manchester Unitedu? A, to je prosto nemoguće izabrati. Pogledajte napadače koje sam imao: McClair, Hughes, Cole, Cantona, Van Nistelrooy, Saha, Ole Gunnar Solskjaer, Yorke, Teddy Sheringham. Onda, pogledajte napadače iz novijeg vremena - Rooney, Van Persie, Chicharito. Kako da odaberem jednog od njih? Možda bih izabrao Cantonu i još jednog", rekao je Ferguson pa je ipak odabrao jednog igrača koji bi bio siguran u prvih 11.

"Iskreno, rekao bih da bi Denis Irwing bio siguran u najboljem timu kojeg sam imao. Na jednoj utakmici na Highburyju on je imao jedan loš pas i Bergkamp je postigao gol. Nakon meča mediji su mi rekli da sam vjerovatno razočaran tim pasom, a ja sam odgovorio: Pa dobro, jedna greška u deset godina, nije to tako loše", rekao je Ferguson.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Irwin je igrao za Manchester United od 1990. do 2002. godine i za to vrijeme je skupio čak 368 mečeva te je postigao 22 gola. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije