Samo jedan igrač bolji je od Džeke u Seriji A

Statistički gledano

Samo jedan igrač bolji je od Džeke u Seriji A

E. Škorić

Bh. reprezentativac Edin Džeko sinoć je postigao još dva gola u dresu Rome.

Džeko je s dva pogotka Fiorentini (4:0) postao prvi strijelac Serije A i na kontuj ih ima 17, ukupno 24 u svim natjecanjima ove sezone.

Edin je protiv Fiorentine imao devet udaraca, od čega pet u okvir, četiri osvojena vazdušna duela, 43 dodira s loptom i za sve što je napravio dobio je čak 9.38 ocjenu (10 najveća).

Whoscored.com portal bavi se nogometnim statistikama i prema istom Džeko je trenutno drugi najbolji igrač italijanskog prvenstva s ukupnom ocjenom 7.77. Bolji od njega jedino je Felipe Anderson koji ima ocjenu 7.84.

Može se danas ime našeg reprezentativca naći u mnogim usporedbama i statistikama, a zanimljivo da je trenutno najbolji strijelac u ligama petica od igrača sa 30 i više godina. Zabio je gol više od Luisa Suareza (16), Zlatana Ibrahimovića (15) i Radamela Falcaa (14).

Naš napadač ove sezone juri vlastiti rekord po broju golova u jednoj sezoni, koji je postavio dok je igrao za Wolfsburg. U sezoni 2008/2009., Džeko je na ukupno 42 utakmice zabio 36 golova uz 12 asistencija, a od toga je 26 puta bio strijelac u Bundesligi. S obzirom da do kraja tekuće sezone ima još mnogo da se igra, Džeko je na odličnom putu da postavi novi rekord. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi