"Samo Pjanić i Higuain u Italiji imaju otkupne klauzule"

Direktor Juventusa protivnik otkupnih klauzula

"Samo Pjanić i Higuain u Italiji imaju otkupne klauzule"

Direktor Juventusa Beppe Morata nakon sinoćnje pobjede njegove ekipe protiv Fiorentine poručio je da je oduševljen napadačem Gonzalom Higuainom iako on u posljednje vrijeme ne postiže mnogo golova. 

Navijači Juventusa okomili su se na Higuaina i njegovu nešto slabiju formu, ali Moratta je rekao da nema problem s tim i da se isplatilo dati za Higuaina 90 miliona eura. 

"90 miliona eura za Higuaina? Taj transfer se desio nakon što smo prodali Pogbu Manchester Unitedu, a mi smo oduševljeni Higuainom. Osim toga, on je veoma važan za naš stil igranja", rekao je Marotta pa nastavio: 

"Prednost u Seriji A? Veoma je rano o tome govoriti. Mnogo timova je veoma dobro poslovalo tokom prelaznog roka. Mislim da će liga biti odlučena kroz utakmice protiv najvećih rivala za titulu".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Moratta je također komentarisao i možemo reći sve popularniji trend tokom posljednjih godina - stavljanje otkupne klauzule u ugovore za fudbalere. 

"Otkupne klauzule za fudbalere Juventusa? To je krucijalno za odnos tima i igrača u Španiji, ali u Italiji samo Higuain i Pjanić imaju te klauzule. Ja sam protiv stavljanja otkupnih klauzula na naše igrače", rekao je on. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi