Samo tri fudbalera iz Bosne i Hercegovine u Evropskoj ligi

Mali broj fudbalera iz naše zemlje u Evropi

Samo tri fudbalera iz Bosne i Hercegovine u Evropskoj ligi

Evropska liga u fudbalu počinje večeras, a branioc naslova Sevilla takmičenje počinje u grupi G u kojoj igra i viceprvak Hrvatske, Rijeka. 

Bosna i Hercegovina u ovoj sezoni Evropske lige imat će svega tri fudbalera, a jedan od njih takmičit će se upravo u grupi sa Sevillom. Dres Rijeke i u ovoj sezoni nosi povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Zoran Kvržić. Osim Rijeke i Seville u grupi G nalaze se i Standard Liege, te Feyenoord. 

Everton će 1/16 finala Evropske lige pokušati izboriti iz grupe H, a dres ekipe iz Liverpoola u drugom po važnosti evropskom takmičenju nosit će Muhamed Bešić. Pored Evertona u grupi H nalaze se Wolfsburg, Lille, te Krasnodar. 

Posljednji fudbaler koji dolazi iz Bosne i Hercegovine, a ove sezone će igrati u Evropskoj ligi je Ibrahim Šehić. Bivši golman našeg nacionalnog tima igra za azerbejdžanskog prvaka Qarabag, a nalazi se u izuzetno teškoj grupi. Pored Qarabagha u grupi F igrat će i St. Etienne, milanski Inter, te ukrajinski Dnipro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.