Samo želje, ili? Pogledajte potencijalni prvi sastav Belgije
Foto: EPA

Pomalo neobičan tim u formaciji 3-4-2-1

Samo želje, ili? Pogledajte potencijalni prvi sastav Belgije

Selektor Belgije Roberto Martinez još uvijek nije odabrao jedanaest igrača s kojim će se od prve minute suprotstaviti Bosni i Hercegovini, stoga brojni belgijski mediji predviđaju potencijalni prvi sastav.

Jedan od onih koji je dao svoju prognozu je i poznati belgijski sportski komentator i analitičar Frank Raes (60), koji priželjkuje pomalo iznenađujući sastav.

Njegova želja je da na golu vidi Thibauta Courtoisa ispred Simona Mignoleta i sasvim je izvjesno da će tako i biti. Defanzivnu liniju bi trebali činiti Jan Vertonghen, Toby Alderweireld i Nicolas Lombaerts, kojem je dao prednost ispred Laurenta Cimana.

U srcu veznog reda Raes vidi Nainggolana i Witsela, a na bokovima Meuniera i Carrasca. Belgijanac vjeruje da će, ukoliko Nainggolan ne bude dovoljno spreman, njegovo mjesto zauzeti Steven Defour koji igra sjajno u Engleskoj.

Najavljeni ofanzivni trojac je iznenađujući. U vrhu napada Raes daje prednost Batshuayiju ispred Lukakua, dok iza njega priželjkuje i predviđa braću Hazard - Edena i Thorgana.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ukoliko se ovaj sastav obistini, što nije nemoguće, svakako bi bio iznenađenje u odnosu na tim koji smo očekivali. Generalno, Martinez najviše dilema ima oko zamjene za Kevina De Bruynea a za to mjesto (ravnopravno) konkurišu Thorgan Hazard, Kevin Mirallas i Dries Mertens.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi