Sampaoli dobio poziv zbog kojeg ekspresno odlazi iz Seville?
Foto: EPA

Došao prije samo mjesec dana

Sampaoli dobio poziv zbog kojeg ekspresno odlazi iz Seville?

Čileanski stručnjak Jorge Sampaoli mogao bi napustiti Sevillu nakon samo mjesec dana provedenih na klupi aktuelnog osvajača Evropske lige.

Donedavni selektor Čilea je u Sevilli naslijedio Emeryja, koji je preuzeo PSG, a postoje naznake da bi već mogao promijeniti sredinu.

Jorge Sampaoli se dovodi u vezu sa preuzimanjem Argentine, a prema riječima njegovog advokata, taj posao je velika želja ovog 56-godišnjaka.

"Nismo dobili poziv prvog čovjeka FS Argentine, ali su nas kontaktirali njegovi bliži saradnici. Teško će Argentinci moći platiti obeštećenje Sevilli, ali Sampaolijeva želja je da postane selektor Gaučosa", rekao je advokat ernando Baredes.

Potražite više informacija na temu La Liga:

S druge strane, u Sevilli tvrde da je Sampaoli njihov trener i da ne žele da ima dva posla.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi