Sampaoli i zvanično na klupi Argentine

Novi selektor Argentine

Sampaoli i zvanično na klupi Argentine

E. Škorić

Jorge Sampaoli od jučer i zvanično više nije trener Seville.

Bivši selektor Čilea sada se rastavio korektno s Andalužanima i ubrzo je predstavljen kao novi selektor Argentine, mada se ta vijest i ranije znala.

Sevilla je potvrdila rastanak sa Sampaolijem i 57-godišnjem stručnjaku poželjela puno sreće u novom poslu, rekavši da je ispunio cilj i Sevillu doveo do četvrte pozicije.

On je klub doveo do četvrtog mjesta u La Ligi, a na taj način je izborio Ligu prvaka. Prethodno je Sampaoli vodio mnoge timove, a sada će pokušati Lea Messija i društvo "lansirati" na Svjestko prvenstvo u Rusiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi