Sampaoli: Messi i Dybala ne mogu zajedno
Foto: EPA

Selektor Argentine

Sampaoli: Messi i Dybala ne mogu zajedno

Argentinski selektor Jorge Sampaoli izjavio je da nema vremena za eksperimentisanje pred naredne dvije utakmice. 

Do kraja kvalifikacija Argentini su ostale još utakmice sa Peruom i Ekvadorom, a za Sampaolijevu ekipu pobjeda se nameće kao imperativ jer svaki drugi scenarij može ovu nogometnu velesilu ostaviti bez plasmana na Mundijal. 

Sampaoli će stoga na teren poslati Lionela Messija, dok će Paulo Dybala biti na klupi. Svoju odluku je opravdao time da dvojac jednostavno ne može igrati zajedno.

"Nemamo vremena da ih sada uigravamo, trebamo nešto konkretno. Bilo bi besmisleno sada razmišljati mogu li ih nekako upariti na terenu, probali smo i izgubili bodove", izjavio je Sampaoli, dodavši da je sve na Messiju. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"To je jedino rješenje, tačnije ono najsigurnije. Daje golove u Barcelone, bit će najistureniji s potpunom slobodom." 

S dvije pobjede Argentinci bi bili među četiri reprezentacije koje će direktno na Svjetsko prvenstvo. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi