Sampaoli potvrdio da trenersku karijeru nastavlja u Španiji

Čileanac na korak od Seville

Sampaoli potvrdio da trenersku karijeru nastavlja u Španiji

E. Čaušević

Nekadašnji selektor reprezentacije Čilea, Jorge Sampaoli, potvrdio je da će svoju karijeru nastaviti u Španiji.

Naime, ovaj stručnjak se nalazi na meti nekoliko evropskih klubova, ali je potvrdio da će karijeru nastaviti u Primeri na klupi Seville. Još uvijek se čeka da Unai Emery potvrdi svoj odlazak.

"Nadam se da će uskoro Emery potvrditi da ide, te da ću zvanično biti predstavljen. Ponudu sam dobio početkom sedmice i nisam dugo razmišljao. Ovo je tim koji redovno igra i osvaja evropska takmičenja. Ovo je moj san i sretan sam što sam ga ostvario", rekao je Sampaoli.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Čileanac bi već danas mogao biti predstavljen kao novi trener Seville. Unai Emery je odlučio napustiti klupu ovog kluba, a karijeru će najvjerovatnije nastaviti u italijanskoj Seriji A.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi