Sancho odveo Englesku u polufinale Evropskog prvenstva
Foto: uefa.com

Irci se oprostili od EP-a

Sancho odveo Englesku u polufinale Evropskog prvenstva

E. Čaušević

Kadetska reprezentacija Engleske plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva koje se igra u Hrvatskoj.

Engleska je danas teže od očekivanog savladala Irsku sa minimalnih 1:0 i tako se plasirala u polufinale Evropskog prvenstva. Poznato je da je Irska do četvrtfinala došla iz grupe u kojoj je bila i naša selekcija, ali su na kraju Irci više sretno nego spretno otišli u nokaut fazu.

Odlučujući trenutak utakmice desio se u 13. minuti kada je mrežu Irske zatresao Sancho. Ispostavilo se da je to jedini gol na ovom meču koji je Englezima donio plasman među četiri najbolje ekipe svijeta. Engleska je dominitala danas sa 25 udaraca prema golu Irske, od čega ih je 13 bilo u okvir. Irska je utakmicu završila s igračem manje jer je Bolger u samom finišu zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton.

S druge strane, Irci su danas imali samo jedan udarac prema golu Engleske, te je jasno da su Englezi na kraju zasluženo u polufinalu gdje će igrati protiv Turske. Drugog polufinalistu saznat ćemo danas kada će se sastati Njemačka i Holandija, a pobjednik iz ovog duela igra protiv Španije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Evropsko prvenstvo U17, četvrtfinale:

Engleska - Irska 1:0

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi