Šansa za Bajića? Udinese imenovao novog trenera

Massimo Oddo preuzeo Zebre

Šansa za Bajića? Udinese imenovao novog trenera

Italijanski prvoligaš Udinese danas je otpustio trenera Luigija Del Nerija zbog veoma loših rezultata koje ovaj klub postiže u sezoni 2017/2018.

Del Nerija je posla koštao domaći poraz od Cagliarija ovog vikenda, što je popularne Zebre ostavilo u donjem dijelu tabele - na 14. mjestu sa svega 12 osvojenih bodova iz 13 kola.

Nedugo nakon što je zvanično prekinuta saradnja sa vremešnim Del Nerijem, Udinese je imenovao novog šefa stručnog štaba. Povjerenje je ukazano mnogo mlađem i neiskusnijem Massimu Oddu, koji je u trenerskoj karijeri vodio samo Pescaru.

Imenovanje Odda za trenera Udinesea moglo bi predstavljati i novu šansu za Riada Bajića, bh. napadača koji je kod Del Nerija minutažu dobijao 'na kapaljku', uprkos tome što je ljetos stigao iz Konyaspora kao jedno od najskupljih pojačanja u historiji kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Razmotrit ću sve igrače u ekipi, uključujući i mlade momke iz Primavere. Želim znati s čim raspolažem i nikog neću otpisati prije nego što se uvjerim u njihove kvalitete", između ostalog je poručio Oddo na svom predstavljanju.

Riad Bajić je ove sezone na terenu proveo samo 68 minuta na četiri odigrane utakmice u Seriji A, pa se s pravom može reći da još uvijek nije dobio šansu da se dokaže u jednoj od najjačih liga na svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi